ŽÁCI UČILIŠTĚ SI NA KURZU STUDENÉ KUCHYNĚ VYZKOUŠELI MODERNÍ TRENDY

07. 02. 2018

„Studenti po celou dobu pracovali soustředěně, intenzivně a byli chváleni za svědomitou práci. Letos se kurzu ve větším počtu zúčastnili i cukráři, pro které je toto osvědčení rozšířením jejich vzdělání, neboť mohou pracovat ve studené kuchyni,“ vysvětlila organizátorka kurzu a učitelka odborných předmětů Jarmila Sedláčková.

Kurz opět vedl Mistr kuchař Vladimír Picka, který je členem řady mezinárodních hodnotitelských komisí a často i předsedou prestižních soutěží v České republice. Navíc mu během celého kurzu pomáhala jeho manželka Dobromila Picková, která učí odborné předměty na Hotelové škole v Pelhřimově.

A co všechno se žáci naučili? Přípravu sushi, sýrových mís, ovocných, těstovinových a zeleninových salátů, studených omáček, ozdob z paštikového těsta, kanapek, plněných vajec a rolád, aspikových či rybích výrobků. A také si vyzkoušeli finger food (malé pokrmy, k nimž není potřeba žádný příbor a při konzumaci se berou jednoduše mezi prsty) z ryb, darů moře, kachního, hovězího či vepřového masa, ovoce a zeleniny. Závěrečný den účastníci moderním způsobem kompletovali mísy a celá akce byla zakončena sobotním rautem, kterého se zúčastnili rodiče a přátelé absolventů kurzů.

Úspěšní absolventi, kteří složili písemné i praktické zkoušky, obdrželi certifikát. Ten je opravňuje pracovat ve všech zemích Evropské unie v oboru studené kuchyně. „Tento kurz je určen především pro kuchaře a cukráře. Naše škola má řadu absolventů, kteří zde získané zkušenosti a dovednosti využili při svém dalším profesním uplatnění,“ poznamenala Jarmila Sedláčková.

INFORMACE

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

ŠKOLA SE ZAPOJILA DO PROJEKTU EU OPVK
„PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM"