29-51-E/01 (Určen pro chlapce i dívky)
V průběhu učební doby se žáci naučí:
- vykonávat jednoduché činnosti při výrobě potravinářských výrobků – zejména při výrobě cukrářských výrobků, jemného pečiva, trvanlivého pečiva, nebo při zpracování masa a výrobě masných výrobků a konzerv, nebo při zpracování mléka a výrobě mléčných výrobků apod.
- jednoduchou údržbu strojů a zařízení v potravinářské výrobě
- zvládat jednoduché činnosti při skladování surovin a pomocných látek, při přejímce, přípravě, třídění, úpravě a hodnocení surovin k technologickému zpracování, manipulaci se surovinami, polotovary a hotovými výrobky, při jejich hodnocení, balení a expedici
Podmínky pro přijetí:
Podmínka pro přijetí do tohoto je oboru zdravotní způsobilost.
Délka učební doby:
3 roky
Způsob ukončení studia:
Závěrečná zkouška
Výuční list
Dosažený stupeň vzdělání:
Střední vzdělání s výučním listem
Doplňující kurzy:
- Kurz studené kuchyně
- Baristický kurz
- Kurz vyřezávání ovoce